Gåsaskjutningen 10 november

Då har årets sista tävling i Nationell Skeet avgjorts. Tyvärr var deltagarantalet lågt i detta års Gåsaskjutning då endast 9 stycken skyttar slöt upp. Det visade sig att två deltagare ryckte direkt och dessa två gjorde upp om segern ända in i sista serien. Som vanligt delades startfältet i A och B-klass efter 50 duvor och gemensam fika, även om deltagarantalet var lågt så ger det en extra krydda till tävlingen och man får ytterligare något extra att skjuta för.

Björn Jonsson gick segrande ur striden med 87 träff och inte nog med att han vann A-klassen så tog han även hem det poängpris som instiftades 2013. För att få poängpriset krävs 16 poäng eller fler. De fem bästa resultaten oavsett klass tilldelas poäng i fallande skala där vinnaren får 5 poäng, 2:an 4 poäng o s v. Samtliga skyttar som tar poäng varje år får sina namn ingraverade och ett stycke historia finns på pokalen. I och med att priset nu gått ut kommer ett nytt att instiftas nästa år och då börjar allt om från början. Tvåa i A-klassen blev Rickard Hallgren på 84 träff och 3:e platsen tog Ulla Samuelsson med 81 träff.

I B-klassen var det jämt som vanligt med bara någon duvas diff och allt kom att avgöras i sista serien. B-klassen vanns av Mikael Pettersson på 74 träff. Andraplatsen kneps av Anders Benjaminsson med 72 träff och trea blev Bernard Raimondo på 71 träff.

Ett stort tack till alla skyttar som ställde upp och vi hoppas på många deltagare till Kurts Minne på Påskafton, 2019. Poängpriset för denna tävling gick även det ut i år och ett nytt kommer att instiftas.

A-klassen
Från vänster, Rickard Hallgren, Björn Jonsson, Ulla Samuelsson

 

B-klassen
Från vänster: Bernard Raimondo, Mikael Pettersson, Anders Benjaminsson