Höstträffen Nationell Skeet 2018

Tyvärr var deltagarantalet det lägsta på väldigt många år med endast 8 startande. Dock hade nog ”Knud” en hel del med det att göra då det hela veckan varnats för årets storm. Och visst kom den och vädret var kanske inte helt optimalt för lerduveskytte. Med allt från kraftiga vindbyar till ösregn till strålande sol och sedan en temperatur på runt 10 grader så var det som sagt var inte helt säkert vart duvorna tog vägen.

Trots antalet gjorde vi givetvis som vanligt vid våra tävlingar. Vi sköt 50 smäll och sedan delade vi in oss i A respektive B klass vid en gemensam fika i ”halvlek”. Och som vanligt blev det riktigt tight inför sista sväng i båda klasserna.

I A-klassen segrade hemmaskytten Göran Axelsson, Bredared SSK på 90 träff efter en stark uppryckning efter pausen. 2:a blev Robin Helgosson, Vedum på 89 träff och 3:a blev Björn Jonsson, Götene på 83 träff.

B-klassen togs av helt av Bredareds skyttar. Vann gjorde Micke Pettersson på 76 träff. 2:a blev Ulla Samuelsson med 71 träff. 3:e platsen tog Jim Alfredsson med 66 träff.

Ytterligare ett år till med poängpriset som fortfarande inte har gått ut. Priset instiftades 2014 och det var 5:e året som vi skyttar gjorde upp om poängfördelningen. De 5 högsta resultaten oavsett klass får poäng. Dessa fem får poäng i fallande skala från 5 – 1 där högsta resultat får 5 poäng o s v. Första skytt som får ihop totalt 16 poäng eller mer kammar hem pokalen för gott.

A-Klass
Från vänster, Göran Axelsson, Robin Helgosson och Björn Jonsson

Från vänster, Jim Alfredsson, Mikael Pettersson och Ulla Samuelsson

Årets lista:

Göran Axelsson, Bredareds SSK – 90 – 5 poäng
Robin Helgosson, Vedum – 89 – 4 poäng
Björn Jonsson, Götene – 83 – 3 poäng
Leif Ericsson, Härryda – 77 – 2 poäng
Mikael Pettersson, Bredareds SSK – 76 – 1 poäng

Resultat

Poängpris