Kurts Minne 2018

Då har Kurts Minne genomförts. Påsken var tidigt i år och en vinter som inte vill ge sig, så var förutsättningarna kanske inte de allra bästa. Förberedelserna i år bestod bla av att lokalisera plattorna i snön och gräva fram dem, inte helt vanligt nu på senare år får väl tilläggas. Morgonen startade i alla fall med minus 11 grader och första serierna var helt klart kalla. Dock så var det vindstilla och en klarblå himmel vilket gjorde att det blev en fantastisk vinterdag med skytte i fokus.

Det är riktigt roligt att våra tävlingar är välbesökta, denna gång blev vi 27 startande efter ett par sena bortfall pga sjukdom. Det gör mycket att vi är många skyttar både rent tävlingsmässigt men också för det härliga umgänget med mycket snack och glada skratt. Roligt denna gång var även att det var en hel del för oss ”nya” skyttar vilket alltid är uppskattat. Och precis som vi sa, vid prisutdelningen denna gången, att vi har ett koncept med att skjuta 50 smäll och sedan ha en gemensam fika och samtidigt dela in startfältet i A- och B-klass för att där efter skuta resterande 50 smäll. Detta koncept kommer vi att behålla även om vi blir fler skyttar, vi kommer i sådana fall öppna upp ytterligare en bana då vi har den lyxen att faktiskt kunna göra det. Konceptet är viktigt för oss och något vi förstått är mycket uppskattat av skyttarna som besöker oss. Det ger ett kul tävlingsupplägg med gemensam fika och en tävlingsdag som inte tar hela dagen utan vi blir alltid klara till 13,30 – 14,00 vilket inte minst är uppskattat av våra mer långväga gäster.

Tävlingen förflöt bra och det blev som vanligt mycket spännande efter indelningen i klasserna med flera skyttar som hade chans.

A-klassen vanns av Bertil Johansson, Gamleby på 88 träff. Kent Stensson, Svenljunga slutade som tvåa med 87 träff. Där efter var det tre skyttar som alla hade 85 träff och fotarbetet fick avgöra där Tomas Svensson drog det längsta strået med en 22:a i sista (de båda andra hade 21 resp 20). Den 22:an visade sig senare ha en stor betydelse i poängpriset.

I B-klassen segrade Dick Gyllström, Härryda på 77 träff och även detta var på fotarbete då Dick hade en 21:a i sista serien och Glen Hagberg, Frillesås även han 77 träff men med 19 träff i sista serien slutade han som god 2:a. 3:e platsen kneps av Peter Rocksjö, Vetlanda med 76 träff.

Som sagt, det var tätt i resultatlistan och många som hade chans att påverka utgången av dagens tävling. Inför dagens tävling så fanns det en person i startfältet som hade chansen att ta hem Poängpriset för gott, Tomas Svensson, Gamleby. Tomas hade inför tävlingen 13 poäng och det krävs 16 poäng totalt för att vinna poängpriset. Det innebar att han behövde minst placera sig som 3:a på dagens tävling för att få ytterligare minst 3 poäng och därmed 16 totalt. Och som ni noterat sedan tidigare så var det precis den bedriften Tomas lyckades med och det där fotarbetet var denna gången inte bara för en tredje plats utan även för ett par väldigt viktiga poäng till Poängpriset.

Stort grattis till Tomas som nu tog hem historiens första poängpris för tävlingen Kurts Minne vilken startade 2014. Och för oss andra är det bara att sikta in oss på nästa år och starten på ett nytt Poängpris.

Resultat

A-Klass

B-Klass

Poängprisvinnaren