Gåsaskjutningen Nationell Skeet

Då var årets sista skeet-tävling klar på Bredareds banor. Det var med årets första snö på marken och ett par minusgrader i luften. Ingen vind direkt och en mer eller mindre klarblå himmel. Det var alltså bra förutsättningar för en god tävling. Vi blev 15 skyttar som skulle göra upp vilket får anses ok med tanke på hur sent på säsongen det är och med det vädret som varit den sista tiden. Vi delade som vanligt upp oss i A och B klass efter 50 skott och det blev som vanligt mycket tätt om placeringarna och poängplatser i vandringspriset.

I A klassen segrade Mikael Jonsson, Lidköpings JSK på 90 träff. 2:a blev Björn Jonsson, Götene med 89 träff. 3:e plats tog Roy Malm, Nimrod med 88 träff. Som sagt, det var tätt och avgjordes inte förrän den sista serien var klar.

I B klassen segrade Ulla Samuelsson, Bredared på 79 träff och Jim Alfredsson, Bredared knep 2:a platsen med 78 träff. 3:e plats tog Leif Ericsson med 75 träff.

Nu har vårt poängpris varit med i 5 år och det börjar närma sig att någon skytt kan ta hem priset för gott. Denna gången så knep bla Björn Jonsson, Götene 4 poäng och tog sig med det upp i delad ledning på totalt 12 poäng. Inför nästa års Gåsaskjutning så finns möjligheten för både honom och Johannes Brolin, Vedum att faktiskt skjuta hem pokalen. Det är ju så att den skytt som skrapar ihop 16 poäng eller mer får behålla pokalen.

Nästa skeet begivenhet på Bredareds banor är som vanligt på Påskafton med Kurtsminne.

Varmt välkomna för ännu en kamp!

A Klass

B Klass

Resultat

Poängpris

Göran Axelsson