Kurts Minne Påskafton 2016

Traditionsenligt sköt vi Kurts Minne på påskafton. Vädret var riktigt bra då påsken är tidig i år.

Någon minusgrad på morgonen, lite moln som sprack upp på förmiddagen och därefter sol.

Vi var 22 skyttar som gjorde upp, detta efter ett par sena avhopp och det blev så tätt och spännande som man kan hoppas på. Som vanligt delar vi på oss i A- och B klass efter 50 smäll och lite gemensam fika. Denna gången gick gränsen för att komma med i A-klassen vid 40 träff. Men som sagt det var jämnt i båda klasserna efter indelningen. Efter fikat så ”haglade” bra resultat in ett par 25:or några 24:or och flertalet 23:or så då tänkte nog alla att det skulle krävas riktigt bra resultat för att knipa placeringar under sista rundan. I stället blev det lite tvärt om då ingen riktigt pallade för trycket… så kan det gå ibland. Men det är det som är kul med tävling och säkert gjorde poängligan sitt till nerverna också då de 5 bästa resultaten erhåller poäng till det priset.

I A-klassen segrade hemmaskytten Göran Axelsson på 89 träff. Sedan var det 3 man som hamnade på 88 träff. Bäst i sista serien av dessa tre var Bertil Johansson, Gamleby JSK med en 22:a i sista. Tredje platsen knep Tomas Svensson även han tävlandes för Gamleby JSK med bättre resultat i näst sista serien, en 25:a.

Utöver dessa tre skyttar så var Johannes Brolin, Vedum och Björn Jonsson, Götene de fem skyttar som presterade bäst resultat för dagen och plockar poäng till poängpriset som gått ytterligare ett år. I B-klassen blev det lite mer utdraget i resultatlistan. Segrade gjorde Peter Rocksjö, Norrahammar på 81 träff. 2:a och 3:e platsen kneps av hemmaskyttarna Anders Benjaminsson 78 träff och Mikael Peterson 76 träff.

Summering så var det återigen en mycket trevlig tävling med ett bra väder och ett förträffligt kök, ägg och sillmackorna var kanon!

Nästa begivenhet på banan är en av deltävlingarna i Lerduvestig Väst den 10 april dit ni givetvis är hjärligt välkomna!

Göran

IMG_1018

IMG_1022