Resultat Gåsskjutning Nationell Skeet

Gåsskjutning 2015-11-14

Årets sista Skeet-tävling på Bredareds banor. Vädret var riktigt bistert, kallt med en byig vind och skurar. Kanske var det den genomträngande kylan som gjorde att resultaten inte var på sin bästa nivå. Vi var många skyttar som gjorde blandade resultat, ingen tävling som går till historien resultatmässig i alla fall. Vi var 24 skyttar som gjorde upp idag. Och som vi brukar, på våra tävlingar så skjuter vi 50 smäll för att sedan ta en gemensam fika och dela in oss i 2 klasser.

Denna gång så gick gränsen för att komma med i A-klassen ända nere på 38 träff vilket brukar vara ett par träff högre. I A-klassen segrade Robin Helgosson, Vedum på 93 träff, den enda som presterade ett 90 resultat och även den ende skytt som presterade en 25 för dagen. 2:a blev Johannes Brolin även han från Vedum på 86 träff. 3:e pris knep hemmaskytten Göran Axelsson med 84 träff, klarade 3:e platsen med bättre fotarbete. Utöver dessa tre skyttar så var Rickard Hallgren Lidköpings JSK och Jim Lind Skara de fem skyttar som presterade bäst resultat för dagen och plockar poäng till poängpriset som gått ytterligare ett år.

I B-klassen var det Nimrod för hela slanten. Segrade gjorde Roy Malm 81 träff. 2:a blev Stefan Hansson på 71 träff. 3:a på 69 träff och lite bättre fotarbete blev Håkan Magnusson. Summering så var det återigen en mycket trevlig tävling och ett förträffligt kök. Antalet skyttar på våra tävlingar ökar sakta men säkert och det känns nu för tiden som vi har runt 30 skyttar på samtliga våra tävlingar, vilket är mycket trevligt.

Idag var vi dock ”bara” 24 man då vi konkurrerar med jakten som pågår för fullt för många skyttar just nu. Och om vi passerar 36 skyttar så öppnar vi bara upp en bana till, så att vi kan hålla nere tävlingstiden till ett minimum, vilket vi förstått är en mycket positiv del i det hela, för de flesta skyttarna.

Välkomna igen!

Hälsningar
Göran

IMG_0753

A-klassens medaljörer

IMG_0754

B-klassens medaljörer